E

n un context en què el Papa de Roma afirma categòricament que els Reis Mags venen d'Andalusia; el ministre Wert diu que cal espanyolitzar com sigui Catalunya i fa una llei d'educació que pràcticament ens recorda l'època del franquisme -cal no oblidar que el personatge és soci de la Fundació Francisco Franco, que presideix Aznar-, una vergonya més que han de suportar els espanyols i que els recorda el feixisme; i el president de l'actual govern espanyol també recorda, el dia de la Constitució, que uns dos milions de catalans la van votar a favor l'any 1978, però no ens diu que fem ara un referèndum per veure l'any 2012 quants catalans hi estarien a favor, tenint en compte que les enquestes del seu CIS publica que el 51% dels espanyols hi estarien en contra actualment. Per què li fan tanta por els referèndums, a Rajoy? Potser perquè quedaria deslegitimat per governar algunes províncies del seu Regne d'Espanya? Els neofranquistes es comporten d'una manera políticament correcta quan poden imposar el seu autoritarisme, però més aviat fan pena quan competeixen en igualtat de condicions amb els demòcrates. De moment, la crisi econòmica, que els seus coreligionaris han provocat, és la darrera coartada que els queda per mantenir el poder autoritari que regenten, però cada dia que passa ho tenen més magre per mantenir-lo. Ja s'ho faran!

Com deia, aquests dies, els mitjans de comunicació són una font inesgotable de notícies o d'opinions controvertides, com ara la que expressava la monja Lucía Caram a la contraportada de La Vanguardia, on, amb una fina ironia, afirmava que l'Església és una casa de putes, on ella ha après l'amor.

I tot seguit feia un acudit en l'àmbit del futbol, on més o menys venia a dir que Déu havia enviat a la Terra Cristiano Ronaldo per tal que els humans aprenguessin a jugar a futbol. Preguntat Messi per aquesta qüestió, l'argentí format al planter del Barça va respondre que no tenia coneixement d'haver enviat ningú a la Terra. Una manera ben fàcil de compartir el que la majoria d'aficionats al futbol mundial tenen clar: Messi és indiscutiblement avui dia la figura del futbol mundial i per a molts de nosaltres també històricament.

Potser per aquest fet alguns que viuen del periodisme esportiu, o no, a la capital de l'estat, es van alegrar quan Messi va resultar lesionat en el darrer partit que el Barça va disputar contra el Benfica. Fins i tot, algú va predir que es tractava d'una llarga lesió, i que el mite Messi ja havia passat a la història. Alguns d'ells són els mateixos que ens volen seguir colonitzant, ara que no poden fer-ho directament amb les armes, a través de l'educació, de la cultura i de la influència diària i nefasta dels seus mitjans de comunicació.

Però hauran d'esforçar-s'hi més, ja que, sobretot en el cas de Messi, tan sols té un fort cop, però encara més ganes de posar fi al rècord del Torpede Müller i passar a la història com el més gran dels golejadors, encara que el diari Marca, una vegada més, faci una classificació a part de la resta del món, per veure si aconsegueixen distreure l'atenció. És una llàstima que el diari Marca, que té un bon equip de documentació, s'hagi de veure en la vergonya de la desinformació i sobretot de l'arbitrarietat en tractar temes esportius i situacions gairebé idèntiques si afavoreixen o perjudiquen el Barça o el Madrid. El fanatisme d'alguns dels seus redactors en cap el porten a situacions ridícules que fan que se'n ressenti la seva credibilitat. És una llàstima!