Va ser a principi de juliol que algú va suggerir-me la possibilitat de reincorporar-me a l'executiva d´ERC a Manresa, ara que estatutàriament calia renovar-la. I va afegir que, abans de respondre res, que m´ho rumiés. I bé, després de tres setmanes de converses i algunes passejades, vaig decidir que sí, que feia el pas: dinamitzar un equip nou combinant l´experiència i la renovació. Amb il·lusió renovada. Amb tot l´entusiasme possible.

Els resultats extraordinaris d´ERC Manresa el 24 de maig van generar un grup municipal nombrós. Compromès en la governabilitat de la ciutat, tot i no participar-hi directament, ara mateix. Un grup municipal potent, impulsor d´un gir social, que reclama un equip ferm al darrere que li doni suport. I això perquè els set regidors i regidores d´avui no poden ser una excepció sinó el reflex d´un canvi d'hegemonia: estem vivint uns anys històrics i el nostre paper, a més a més de generós, també necessita una elevada dosi de compromís, per tal que es conegui i s'entengui. Per tal que sigui veritablement útil als nostres objec-tius socials, nacionals, i de regeneració democràtica, tots tres indissociables.

Al capdavall, la imprevisible absència de Pere Culell a darrera hora, encara ve a fer més necessària la multiplicació d´esforços: per sobre de les persones, som un equip que assumeix els relleus perquè ha après a comptar amb tothom, a posar en joc tots els seus recursos. Per escoltar i fins per decidir. Compromesos fins en els aspectes més complexos de la gestió municipal des d´una perspectiva d´esquerres. Per tal d´empènyer, també, en el camí que estem fent plegats cap a la independència. Per tot això, doncs, modestament, ens hem proposat aconseguir una Secció Local d´ERC encara més dinàmica, capaç d'arribar arreu de Manresa.

Acabo: avui els objectius d´ERC ja no es xifren només en vots o militants sinó en la capacitat de convèncer, de generar idees i complicitats, d'esdevenir agents necessaris en la transformació de la ciutat i del país. Fa anys que vam deixar de ser un grup autoreferenciat. Però ara hem de fer un pas més si volem estar a l'alçada de les expectatives creades. Ser políticament l´eina més útil, per a la majoria, per a la justícia social i la igualtat d´oportunitats. Reprenem, doncs, aquest trajecte amb la voluntat d'incorporar-hi tothom qui ho vulgui. Amb l´agraïment per a tots aquells que amb el seu esforç ens hi han precedit. I convençuts que la política és una molt bona eina de participació ciutadana. També de transformació social. Per això hem estat sempre al servei de la ciutat. I ens hi trobareu també en el futur, oberts a tots aquells qui ens hi vulgueu acompanyar: estem al vostre servei.