Gripats. Si els governants ens diuen que tractaran la covid igual que la grip comuna, no s’estranyin quan els ciutadans actuem com si la pandèmia fos una simple passa de refredats.

Doblers. Ara que uns quants ja han fet el gran negoci aprofitant els primers dies d’escassedat, és quan el Govern espanyol anuncia que regularà els preus dels testos d’autodiagnosi.

Superespia. L’inclassificable Villarejo forneix de munició l’independentisme amb les seves revelacions als tribunals. Ja ho diu la cançó de Bola de Drac: «voltes, més voltes, el món va donant voltes».

Selene. L’únic calendari que un polític pot garantir és el de les fases de la lluna, amb la prevenció que és capaç de confondre el quart creixent amb el quart minvant.

Trig. Si pels seus tuits els coneixereu, Inés Arrimadas ha quedat ben retratada amb el de la nena del blat. Però aquest autoretrat no ens aporta res de nou sobre ella que no coneguéssim prèviament.

Piu-piu. Si el món virtual de la xarxa de l’ocellet fos el món real, els carrers de Catalunya estarien plens de cadàvers d’independentistes que s’han assassinat els uns als altres mentre l’adversari comú acarona el gat.

Meigas. Segons el PP, les macrogranges no existeixen. Mais habelas, hainas.

ONG. La lliga espanyola de futbol professional és una ONG defensora dels drets humans que ha decidit jugar la Supercopa a l’Aràbia Saudita per contribuir a la igualtat de les dones. I pel mar corren conills, pels boscos les anguiles.

Meta. Al CatVers, el metavers nostrat que promou el Govern, la independència serà aprovada en referèndum per la majoria absoluta dels avatars. ¿I si l’Estat crea un HispaVerso on avatars de jutges i policies l’ataquen amb virus?

Repte. Activisme conseqüent és demanar un cafè d’agricultura sostenible amb llet de vaques felices al bar de la cantonada, i esperar la resposta del cambrer.