L'aigua és un dels elements més importants que conformen el nostre cos: el 90% del cervell, el 83% de la nostra sang el 75% dels músculs estan formats d'aigua. Sabent amb precisió els percentatges exactes és innegable que l'ésser humà necessita consumir aigua cada dia per gaudir d'una bona salut.

L'hàbit saludable de beure fins a quatre gots d'aigua en dejú a l'aixecar-nos, una hora abans d'esmorzar, té un gran poder sanador. Els experts insisteixen en la importància d'instaurar aquesta rutina, tal com revela l'Institut Europeu d'Hidratació.

Tots els òrgans necessiten aigua per al seu correcte funcionament. Amb la ingesta d'aigua provoquem una major diüresi, i d'aquesta manera s'eliminen toxines i altres substàncies de rebuig, evitant l'aparició de malalties, depurant l'organisme i augmentant el metabolisme.

L'aigua ajuda a regular la temperatura global del cos gràcies a la dissipació de la calor. Si el cos s'escalfa massa, perd aigua a través de la suor i l'evaporació d'aquest en la superfície de la pell dissipa la calor del cos. Una adequada hidratació ajuda a humitejar els teixits del cos ia preservar l'elasticitat, suavitat i color de la pell.

Beure aigua és fonamental per al funcionament correcte del cervell. Les cèl·lules del cervell reben sang oxigenada i el cervell es manté alerta. Una pèrdua de més d'un 2% del pes corporal a causa de la deshidratació pot afectar la capacitat de processament del cervell i la memòria a curt termini.

La hidratació en dejú facilita el transport d'hidrats de carboni, proteïnes, vitamines, minerals i altres nutrients essencials, a les cèl·lules. D'aquesta manera, les cèl·lules són capaces de produir l'energia necessària per a un bon funcionament del cos.

La hidratació ajuda al procés digestiu; una mala hidratació crònica pot produir restrenyiment, ja que s'alenteix la velocitat del pas de la femta a través de l'intestí.

Els líquids són importants per al funcionament del cor. La deshidratació redueix el rendiment cardíac, cosa que pot augmentar la taxa cardíaca i causar una baixada de tensió.

L'aigua actua com un lubrificant per als músculs i les articulacions: ajuda a protegir les articulacions ja que els músculs funcionin correctament i tenir un bon rendiment físic.