Regió7

Regió7

El bisbat de Solsona forma el seu Consell Episcopal

La constitució de l’òrgan de gestió més proper al bisbe, Francesc Conesa, és un dels indicadors que la diòcesi comença a recuperar la normalitat

El bisbe de Solsona, Francesc Conesa | ARXIU/ALEX GUERRERO

El bisbat de Solsona ja recupera la normalitat després de la marxa de Xavier Novell i de l’arribada del nou bisbe, Francesc Conesa. El principal exemple és la constitució del nou Consell Episcopal, que és el principal òrgan gestor de la diòcesi.

Després d’uns mesos de transició, Conesa ha firmat aquesta setmana el decret pel qual es constitueix el Consell Episcopal de la diòcesi. Aquest és el principal òrgan de gestió de la diòcesi ja que té la finalitat d’ajudar el bisbe en el govern ordinari de la mateixa. En aquest sentit s’ocuparà d’atendre les necessitats dels preveres i diaques del bisbat, farà un seguiment de les activitats dels diferents organismes i institucions diocesanes i aconsellarà el bisbe en tots els assumptes que requereixi. La primera reunió del Consell serà el divendres 8 de juliol.

El Consell Episcopal serà format pel mateix bisbe de Solsona, Francesc Conesa, i Marc Majà, que continuarà sent vicari general. Lluís Grifell, Alfons Busto i Jordi Orobitg han estat escollits pels mossens de la zona del Cardener, la zona del Sud i la zona del Llobregat, respectivament. Els dos membres restants han estat escollits pel mateix bisbe. Es tracta de Josep Maria Vilaseca i Xavier Romero. Fonts del bisbat expliquen que, en l’última etapa de Novell al capdavant de la diòcesi, els membres d’aquesta formació els escollia el mateix bisbe de forma exclusiva. En aquest sentit Conesa ha optat perquè els mossens de les diferents zones hagin triat qui serà el seu representant d’entre tots els mossens de la diòcesi.

«La constitució d’aquest consell és un dels indicadors que mostren que l’engranatge propi de la diòcesi ja s’està posant en marxa. S’estan posant els ingredients per començar a caminar de forma normal», explica el vicari general, Marc Majà, a Regió7. Majà apunta que el nucli de persones que formen el Consell Episcopal ja ve del Col·legi de Consultors. Aquest òrgan va ser l’encarregat de gestionar el bisbat i d’acompanyar el nou bisbe durant la transició després de la renúncia de Xavier Novell. «Hi ha algunes incorporacions noves i interessants, però un grupet ja hi érem», apunta Majà.

En aquest sentit Conesa afirma en un comunicat que es mostra agraït al Col·legi de Consultors, «que va acompanyar els treballs de l’administrador apostòlic i m’ha acompanyat durant els primers mesos a Solsona».

Amb l’objectiu de continuar avançant en la recuperació de la normalitat a la diòcesi, el bisbat assegura que constituirà el Consell presbiteral el proper mes d’octubre i el Consell diocesà de pastoral el mes de novembre.

Compartir l'article

stats