Segueix-nos a les xarxes socials:

This browser does not support the video element.

Així viuen la inseguretat a Manresa veïns del centre: "Estem completament indefensos"

Manresa reconeix que la inseguretat s'ha convertit en "un problema constant" a la ciutat i l'Ajuntament creu que l'augment de la delinqüència és per la pressió de Barcelona i la crisi migratòria, entre d'altres. Cinc veïns del centre de la ciutat expliquen com viuen aquesta situació. Són Francesc Santasusana del Grup Santasusana, Jesús Xandri, botiguer al carrer Born, Maria Puigdellívol de la Fruiteria Puigdellívol, Josep Tobeña, president d'una associació de botiguers, i Xavier Garcia de Las Vegas.

A Xandri l'han atracat dues vegades a la botiga, al carrer del Born, en ple centre de Manresa. La primera la va denunciar, però la segona ja no perquè l'atracador era la mateixa persona. "És una pèrdua de temps i no serveix per a res", explica. Des de l'estiu, han crescut els delictes i la sensació d'inseguretat entre veïns i botiguers de Manresa.

Al carrer del Born alguns comerciants han avançat l'hora de tancar al vespre i intenten sortir al mateix temps per evitar anar sol pel carrer amb la recaptació del dia. És un exemple de com els afecta la inseguretat en el seu dia a dia.

També el cas de la Maria Puigdellívol, botiguera del centre històric, que aquest estiu va patir el seu primer atracament en els 30 anys que fa que treballa darrere el taulell. Des de llavors, prefereix que el seu marit –ja jubilat- estigui a la botiga amb ella.