La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de tres anys que rep el suport del programa Life+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

La setmana es celebra del 21 al 29 de novembre del 2015 amb "la voluntat de donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria". També es pretén fomentar accions sostenibles per reduir els residus, fer públic les tasques dutes a terme per a la reducció de residus, i fer canviar el comportament quotidià dels europeus en el consum.

L'Ajuntament d'Igualada organitza dos tallers, el de bricolatge a la llar, que tindrà lloc el dissabte 21 de novembre, a les 11 h a l'aula de lampisteria d'Ignova Ocupació (avinguda Barcelona, 105), i el de cuina d'aprofitament, que tindrà lloc el dissabte 28 de novembre, a les 11 h a l'Aula de Cuina del Mercat de la Masuca.

En el primer taller de prevenció, reutilització i reparació es donaran consells per fer petits arranjaments a la llar, familiaritzar-se amb aspectes bàsics d'electricitat o lampisteria i, a més, cadascun dels assistents podrà portar un objecte o una fotografia per tal de resoldre dubtes sobre la seva reparació o restauració.

El taller de cuina de l'aprofitament pretén conscienciar la població sobre la importància de tenir una alimentació saludable, equilibrada, variada i també sostenible. El taller estarà dividit en dues parts: una primera de planificació de la compra i una segona on, a banda d'ensenyar diferents receptes per aprofitar aliments, s'elaborarà una recepta aprofitant sobrants de menjar amb la participació activa dels assistents.

Les places per participar en el taller són limitades i cal fer una inscripció prèvia. La sol·licitud es pot fer a través de telèfon (93 803 19 50, ext. 558) o bé a través del correu electrònic medi.ambient@aj-igualada.net.