L'Ajuntament d'Igualada reclamarà al departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat que replantegi l'estructura de la nova xarxa d'oficines de l'Agència Tributària de Catalunya, que implicaria el tancament de l'oficina liquidadora que opera a la capital de l'Anoia, situada al carrer Tarragona.

L'alcalde, Marc Castells (CDC), que personalment ha defensat la queixa, obre una disputa amb un partit que a Igualada té a l'oposició, però a la Diputació de Barcelona el té de soci i al Parlament forma part del seu mateix grup. Igualada no figura entre les poblacions que tindran aquestes oficines, entre d'altres coses perquè el desplegament preveu que hi hagi una oficina més important al cap de vegueria. La del Penedès s'indica que hauria d'anar a Vilafranca i la de la Catalunya Central, a Manresa.

L'alcalde Castells ha explicat que recentment s'ha presentat el pla de desplegament de la hisenda catalana, que contempla una quinzena d'oficines en ciutats com Terrassa, Sabadell, Vic, Manresa o Vilafranca del Penedès i, en canvi, suposa la desaparició d'algunes oficines liquidadores com la d'Igualada.

Castells ha explicat que "les treballadores de l'actual oficina liquidadora local d'Igualada ens han traslladat la seva inquietud davant la imminència amb què la Generalitat sembla voler aplicar aquesta estructura i les conseqüències que tindrà". ERC, per la seva part, assegura que "no és cert que Igualada perdi nivell de servei al ciutadà amb el desplegament territorial de la nova Agència Tributària de Catalunya", perquè la ciutat tindrà un punt d'atenció d'aquest ens dins de l'Oficina Tributària de la Diputació".

ERC assegura que no es posarien en perill els llocs de treball, perquè la previsió és que es puguin crear els mateixos que hi ha ara en aquest espai de l'oficina de la Diputació. També expliquen els responsables d'ERC que l'atenció serà la mateixa, "però de manera integrada en el sistema laboral i de treball de l'Agència Tributària de Catalunya".

I els republicans també indiquen que no hi hauria d'haver problemes per a les actuals persones que treballen al Registre de la Propietat, ja que es preveu fer un concurs de mèrits per cobrir les futures places en el que l'experiència puntuarà. Castells, en canvi, argumenta que "Igualada no es pot permetre perdre serveis", i ERC l'ha replicat indicant que a la Generalitat "no li consta que la capital de l'Anoia hagi fet res fins ara per aconse-guir nous serveis del govern desplegats a Igualada".