El manresà Antoni Dedeu dirigirà l´agència de qualitat sanitària

L'olesana Mercè Jou és nomenada secretària general del Consell Interuniversitari

03.02.2016 | 00:00

El Govern va nomenar ahir el manresà Antoni Dedeu com a director de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya i a l'olesana Mercè Jou com a secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya.
Dedeu, nascut a Manresa el 1960, és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UB i especialista en medicina de família. Màster en Gestió de Serveis Sanitaris per la Universitat de Manchester, al Regne Unit. També ha cursat el Màster en Atenció Primària de Salut per la UAB i el Màster en Economia de la Salut per la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat director de Recerca i Intercanvi del Coneixement en Innovació en Salut i Social a la Universitat d'Edimburg. Ha estat assessor del Govern escocès en Innovació de Serveis i Sistemes d'Informació i participant en el disseny de l'estratègia d'eHealth i atenció integrada del govern escocès i és membre actiu i coordinador de diverses iniciatives de la Comissió Europea que combina amb el càrrec de president de l'Associació Europea d´Autoritats Sanitàries Regionals i Locals (EUREGHA) amb seu a Brussel·les.
Jou, nascuda a Olesa de Montserrat l'any 1962, és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB) i Màster en Direcció Publica per ESADE. Actualment és la responsable de Programes Especials del Servei d'Ocupació de Catalunya. Prèviament, va ocupar diversos càrrecs al Departament de Treball de la Generalitat entre 1986 i 2010. Des de l'any 2003 és regidora de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat i ha estat diputada al Parlament de Catalunya durant la novena i la desena legislatures (2010-2015).
D'altra banda, el Govern va nomenar l'exdirector de la Fundació Catalanista i Demòcrata, l'actual CatDem (2007-2013) Agustí Colomines director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. Nascut a Barcelona el 1957, és llicenciat en Història Contemporània per la UB i doctorat en Història Contemporània.
Entre d'altres responsabilitats, ha dirigit el Centre Unesco de Catalunya (2004-2007). També ha estat director acadèmic de l'Àrea d'Estudis Nacionals i Identitaris de l'Institut Internacional de Postgrau de la UOC (2008-2011) i director dels Estudis d'Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya (2010-2011). L'any 2007 es va fer càrrec de la fundació que ara s'anomena CatDem, vinculada a CDC i en el punt de mira de la justícia per rebre suposadament donacions econòmiques per part d'empreses.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema