L'exsenador Carles Martí va anunciar ahir la seva retirada del procés de primàries per elegir el cap de llista del PSC a les eleccions generals, una decisió que deixa via lliure a Meritxell Batet per ser la candidata que rellevi Carme Chacón en els comicis del 26 de juny.

Després que tots dos mantinguessin un contacte telefònic dilluns, un cop iniciat el procés de recollida d'avals, Batet i Martí es van reunir ahir al migdia a la seu del PSC a Barcelona per abordar la possibilitat de posar-se d'acord per evitar aquestes primàries. Finalment, després de la trobada d'una hora, Martí va anunciar la seva decisió de "renunciar a la precandidatura a encapçalar la llista del PSC a les generals", convençut que Batet és la candidata de "consens de tot el partit" i representa aquesta renovació que ell reclama i que va ser el motiu pel qual va donar el pas de presentar-se.

En roda de premsa després de la reunió, Martí va explicar que no s'havia signat cap acord concret, sinó que simplement ell havia comprovat la seva "coincidència" en determinades qüestions que ell considerava "claus" i va decidir, en conseqüència, retirar-se. Així, per exemple, va dir que tots dos "subs-criuen" qüestions com "enfocar aquesta campanya" com unes eleccions "excepcionals"; la necessitat d'un canvi de mentalitat en la política espanyola que abandoni la "cultura de la imposició" en la qual "qualsevol pacte és una traïció o renúncia"; o la lluita ferma contra la corrupció.