L'Ajuntament de Sant Mateu de Bages ha finalitzat els treballs de millora de l'accés al nucli de Salo per als quals ha destinat 60.000 euros. L'actuació ha consistit en la renovació del paviment de la zona d'accés i d'un segon tram interior fins arribar a la plaça del local social.

Els treballs s'han dedicat a millorar el ferm dels trams afectats -tant a l'accés com a l'interior del nucli-, que s'han asfaltat de nou.

A la plaça de Salo, les obres han permès anivellar l'espai exterior del local social i urbanitzar-lo amb la construcció de voreres i la instal·lació de bancs. Paral·lelament, i aprofitant les vacances escolars, s'ha portat a terme una actuació de millora a l'escola Sant Esteve, a valls de Torroella, on l'Ajuntament ha invertit 32.000 euros en un pla de renovació de les finestres i finestrals del centre educatiu. Els treballs han afectat un total de 50 finestres de l'edifici i han consistit en la renovació dels vidres i la instal·lació de mosquiteres i persianes noves. Aquesta actuació complementa la primera fase que havia tingut lloc anteriorment, durant el 2014, amb una inversió de prop de 38.000 euros.

Ambdues actuacions s'han dut a terme respectant les característiques arquitectòniques d'aquest edifici de gran valor patrimonial, antic convent de dominiques, que es va finalitzar l'any 1926. L'edifici ha compatibilitzat des dels orígens els usos religiosos (convent i església parroquial d'estil neogòtic, dedicada al Sagrat Cor de Jesús) amb els educatius, i també residencials, per a treballadores de les fàbriques.