Sant Fruitós permetrà que les multes es paguin amb treballs per a la comunitat

De les sancions en què es podrà canviar l'import econòmic per tasques en l'àmbit públic en queden excloses les considerades molt greus

19.06.2016 | 07:42

Els veïns de Sant Fruitós que hagin de pagar multes per algun tipus d'infracció tindran a partir d'ara l'opció de complir aquesta sanció mitjançant la realització de treballs per a la comunitat, i d'aquesta manera estalviar-se el cost econòmic.

Aquesta opció la podran escollir totes aquelles persones que estiguin empadronades al municipi, sempre que la seva situació econòmica no els permeti fer front al deute.

La nova ordenança reguladora estableix que els infractors podran realitzar aquests treballs sempre que les sancions que se'ls imputin siguin de caràcter lleu o greu, però en queden fora les estipulades com a molt greus.

El projecte també especifica que caldrà un informe tècnic realitzat pels serveis socials que certifiqui que el demandant és insolvent. Una vegada s'hagi emès aquest informe, l'Ajuntament serà l'encarregat d'assignar a aquesta persona infractora una determinada tasca a realitzar en l'àmbit públic en funció de la persona i el tipus de deute que hagi contret per la infracció comesa.

En concret, l'ordenança estipula un preu de 15 euros l'hora amb una jornada d'un màxim de set hores i mitja i dia fins, que s'haurà d'anar realitzar durant tot el temps que sigui necessari fins a quantificar el pagament total de la sanció. A l'hora d'establir el treball, l'ordenança estableix que sempre s'haurà de tenir en compte la disponibilitat horària del demandant. Els treballs a realitzar es desenvoluparan en equipaments i serveis municipals. Les persones que es poden acollir a aquesta nova ordenança són totes les persones empadronades al municipi que hagin complert els 14 anys, tenint en compte que els menors d'edat necessitaran una autorització prèvia del seu tutor legal.

Un cop finalitzats els treballs s'elaborarà un informe per determinar si queda abonat l'import, tenint en compte que l'incompliment horari o la manca de rendiment poden ser motiu per denegar el bescanvi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La cervesa artesana viu un moment d´esplendor a la Catalunya Central

El sector creix al mateix temps que els consumidors saben apreciar la diferència entre els seus...

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

L'escenari de diverses escenes de la mítica pel·lícula d'Orson Welles 'Campanades a Mitjanit' es...

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Enllaços recomanats: Premis cinema