A poc a poc els cotxes omplien ahir l´aparcament de l´aeròdrom Igualada-Òdena. Eren les 10 del matí i molt aviat es va donar el tret de sortida a la 17a edició de La Marató de TV3. Els organitzadors del programa solidari havien escollit aquesta instal·lació com un dels espais per engegar les més de 15 hores de programació en directe. Unes 4.000 persones de totes les edats van passar per Òdena, on van gaudir dels espectacles lúdics i culturals programats per donar suport a la investigació de les malalties mentals greus. Segons els organitzadors, es va aconseguir recaptar prop de 4.000 euros.

El popular presentador de l´espai «El temps», de la cadena pública catalana, Tomàs Molina, va fer la primera connexió amb el programa solidari sobre 2/4 de 10 del matí. El presentador va anunciar que una de les principals activitats organitzades per a aquest any no es podria dur a terme a causa del clima. I és que el vent i les baixes temperatures van impedir l´enlairament dels globus aerostàtics des de l´aeròdrom anoienc. La proposta era que el globus que s´enlairaria a primera hora del matí viatgés pel cel de Catalunya durant el màxim temps possible.

El matí va continuar amb els actes programats, que van començar amb un esmorzar popular de torrades amb botifarra. Gent de totes les edats van gaudir també dels jocs inflables, de les passejades a cavall i dels espectacles a l´interior del recinte de l´aeròdrom. Per l´escenari van passar humoristes, cantants i ballarins de diverses entitats dels municipis de la Conca d´Òdena. En aquest lloc, a més, s´hi va ubicar una pantalla gegant amb altaveus per poder seguir en directe La Marató.

A la tarda era el torn de la connexió amb TV3 mitjançant Núria Bacardit. En aquesta ocasió, estava previst l´enlairament simultani d´una vintena de globus aerostàtics, on hi podrien pujar totes aquelles persones que ho desitgessin. Tot i que els globus van assistir puntuals a la trobada, el vent de nou va provocar que haguessin de quedar a terra. Fins i tot, els que hi eren presents destacaven com a fet curiós la particularitat de la direcció del vent. L´aire venia d´on no és habitual que ho faci a la tarda, sinó que bufava en sentit contrari, segons van explicar els membres de l´empresa Ultramàgic Ballons. No obstant això, els d´Ultramàgic van desafiar les condicions meteorològiques i van aconseguir enlairar un globus lligat amb unes cordes. El repte, però, tan sols va durar uns minuts, per tal que les càmeres de Televisió de Catalunya gravessin quines eren les dimensions del globus. Això ocorria al migdia, abans de la connexió per retransmetre l´espai «El temps», a càrrec de Francesc Mauri, que va destacar les importants nevades que queien en aquell moment en diversos sectors de l´alta Anoia. Mauri va oferir la informació sota la pluja, que ja començava a caure amb intensitat. Paral·lelament, s´estava repartint el dinar als assistents, que va consistir en una amanida i fideuà. Al llarg del dia van desfilar per l´espai persones conegudes en el món artístic, com Jordi Díaz, i Daniel Casadellà, el Fede i el Jofre de la sèrie «El cor de la ciutat».

La regidora de Cultura de l´Ajuntament d´Òdena, Anna Maria Garcia, va argumentar que «malgrat que el temps no ha acompa-nyat, la gent ha tingut la voluntat de venir». La regidora va remarcar la col·laboració solidària dels ciutadans i va agrair la tasca dels 70 voluntaris que van ajudar en l´organització de l´esdeveniment.