Tres de les forces de l'oposició de Vilanova del Camí, Independents per Vilanova (IPV), el Partit Popular i la regidora no adscrita Inma González, han firmat per convocar un nou ple extraordinari per debatre els valors cadastrals del municipi i estudiar mesures de correcció. En una roda de premsa ahir, els portaveus d'IPV, Juan Manuel Cividanes, i el PP, Josep Maria Borrega, van fer pública la intenció de celebrar-ho al poliesportiu de Can Papasseit.

En una trobada amb els mitjans davant la seu de la corporació municipal, tant Cividanes com Borrega van denunciar que "les accions de l'Ajuntament de Vilanova", governat per PSC-IC, "amb el cadastre li han permès recaptar un milió d'euros més. L'equip de govern utilitza aquest impost per augmentar els ingressos per pal·liar el dèficit de la corporació municipal". El líder d'IPV va afegir que "a més, no entenem que Vilanova necessiti tant, quan la immensa majoria dels serveis són a Igualada. Vilanova no té ni benzineres". Els convocants van posar números a les seves reclamacions: segons Cividanes, "Igualada té nou tipologies diferents segons el sòl, Vilanova només dues; el metre quadrat més car a Igualada és a la seva Rambla, amb 370 euros per metre quadrat, a Vilanova tenim o 988 o 1088 euros per metre quadrat".

La petició pel ple extraordinari, signada pels tres regidors d'IPV, sumats a Josep Maria Borrega i Inma González, és a fi de "presentar un seguit de mesures per resoldre-ho: que se'ns fixi un valor més baix que Igualada, sobre el 0,4; que els 17 regidors del consistori ens reunim amb la Gerència del Cadastre; crear una comissió de juristes i tècnics municipals per estudiar solucions; i que tots els trams pagats de més, el 2008 i el 2009, siguin tornats als veïns de Vilanova".

La intenció és que el ple sigui al poliesportiu de Can Papasseit, "perquè vingui la gent", explica Cividanes. Segons Borrega, "fa temps que diem que Vich n'és el màxim responsable. Calia fer un front d'unitat amb els 17 regidors, però mai no ha tingut voluntat de diàleg". El dirigent popular va justificar que no haguessin votat a favor de la revisió del cadastre que es va demanar al ple d'urgència de dimecres passat, ja que "ara el que vol l'Ajuntament és que col·laborem amb ells, però mai no ens ha escoltat i volia que secundéssim la moció per rentar-li la cara".

IPV ha assenyalat, d'altra banda, que la ponència del cadastre que es va fer el 2007 "estava mal feta, i ja ho vam avançar", i que no hi haurà una nova revisió cadastral completa fins al 2017. "El govern socialista ha patinat".