Manresa, Igualada i Martorell seran els municipis de la Catalunya central que dimecres que ve, coincidint amb la jornada de vaga general contra la reforma laboral que ha tirat endavant el govern socialista, tindran manifestacions als seus carrers. En els tres casos les marxes han estat convocades de forma unitària per les principals centrals sindicals com CCOO i la UGT, que també són els convocants de la jornada de vaga general a tot el país.

El fet que es convoquin manifestacions en aquests punts és significatiu, ja que històricament és difícil aconseguir grans mobilitzacions a nivell general. Un exemple d'aquesta dificultat de mobilització és la manifestació que es va convocar a Manresa amb motiu de l'1 de maig del 2009 i que va aplegar unes 200 persones. En canvi, en els casos de les va- gues generals la resposta dels treballadors a les convocatòries de manifestació en aquests punts han estat significatives. Així, amb motiu de la vaga general del 20 de juny del 2002, per exemple, a Manresa es van manifestar unes tres mil persones. A Igualada, on des de ja fa molts anys no es convoquen manifestacions per commemorar l'1 de maig, per la vaga del 2002, centenars de treballadors també van fer sentir la seva veu al carrer. Un punt i a part són les manifestacions de protesta en contra d'expedients de regulació d'ocupació de les grans empreses, com ha estat el cas de Pirelli, Denso i Iberpotash, al Bages, que habitualment reuneixen un gruix important de la plantilla en les protestes i manifestacions que tenen lloc a peu de carrer.

La manifestació convocada de forma unitària per la UGT i CCOO de Manresa en contra de la reforma laboral sortirà a les 11 del matí de la plaça 11 de setembre i recorrerà el passeig de Pere III, el carrer Guimerà i el punt final es posarà a la plaça de Sant Domènec. A més, per altra banda, la CGT ha convocat una marxa, també a Manresa, que sortirà a 2/4 de 12 de la Ben Plantada.

A la capital de l'Anoia, la manifestació començarà amb una concentració a les 12 del migdia al passeig Verdaguer a l'altura de la seu igualadina de CCOO, i passarà pels carrers més cèntrics de la població com el carrer Òdena, cal Font, la plaça del Pilar, la plaça de la Creu, el carrer de l'Argent, la Rambla i acabarà a la plaça de l'Ajuntament. Per informar de la vaga, CCOO i la UGT de l'Anoia portaran a terme, avui al matí, una assemblea de delegats sindicals. L'assemblea començarà a les 10 del matí al Museu Comarcal de l'Anoia i hi intervindran Severiano Duran, secretari general de CCOO de l'Anoia, i Francesc Rica, secretari general d'UGT de l'Alt Penedès-Garraf-Anoia. A més a més, CCOO tindrà un estand a la Fira de Setembre d'Igualada, que se celebra aquest cap de setmana, per informar de la vaga contra la reforma laboral.

En el cas de Martorell, ahir a la tarda es va decidir convocar una concentració que s'iniciarà a 2/4 de 9 del matí davant de l'ajuntament de la vila. En canvi, a Solsona i a Berga, en aquesta ocasió i a diferència del que es va fer l'any 2002, els sindicats no han convocat mobilitzacions, tot i que ahir des de les centrals sindicals no es descartava que algun comitè d'empresa pogués organitzar actes de protesta de forma independent. A més, Iniciativa per Catalunya té previst repartir demà al matí a partir de les 11, al mercat setmanal que se celebra al passeig de la Indústria de Berga, fulls informatius on s'explicarà "la necessitat de se-guir la vaga general".