La Generalitat llançarà una emissió de bons per a particulars per un import de 1.000 milions d'euros -ampliables a 2.000 milions-, a raó de 1.000 euros per títol.

El deute es col·locaria en un termini d'un any amb una retribució del 4,75%, per sobre de mercat, amb l'objectiu de finançar-se en un moment de fortes restriccions creditícies per part dels bancs.

Un portaveu de la Conselleria d'Economia ha explicat a Europa Press que "falten 3.000 milions d'euros" per complir amb el programa de l'Administració catalana per a aquest 2010.

En cas de col·locar els 2.000 milions, que veu "garantits", mancarien altres 1.000 que la Generalitat ja està intentant d'obtenir a través d'altres vies, com pagarés a curt termini.

En el projecte, que liderarà La Caixa, participen una quinzena d'entitats, les "més importants", com Catalunya Caixa, Unnim, el Banc Sabadell, el BBVA i Caja Madrid.

Economia considera el projecte com "una mostra de confiança a les entitats i del mercat", que coincideix amb "un moment complicat per a totes les administracions públiques".

En suma, destaca que l'emissió beneficiarà la Generalitat, ara que ha augmentat la taxa d'estalvi de les famílies, i "el conjunt de la societat catalana" perquè ofereix un tipus d'interès atractiu.