L'any 2012 es tancarà amb uns 61.000 dominis.cat registrats. Administracions, empreses, professionals i particulars ja han adoptat l'únic domini al món que designa una comunitat lingüística. Gràcies a aquest increment de registres, el .cat és en aquests moments el segon domini que més creix al món, amb un augment del 15% en el registre de nous dominis en el darrer any, entre novembre del 2011 i novembre del 2012.

Malgrat la crisi, 2012 ha estat també el millor any en la història del .cat, ja que, fins ara, s'han registrat 9.000 nous dominis, uns 3.000 per sobre del que s'anava creixent any rere any, segons la Fundació puntCAT.

Davant la demanda del nou registre a Internet, la Fundació puntCAT ha anunciat una "important reducció de preus" per facilitar a la comunitat disposar del seu domini de forma molt assequible. Fins al proper 13 de gener, i mitjançant deu registradors diferents, registrar un .cat té un preu mitjà de 8,40 euros, davant dels 14 que costen de mitjana els dominis .com, .org, .net o .es. Segons la fundació, aquesta baixada de preus ha facilitat que moltes empreses que ja tenien un altre domini sumin el .cat als seus webs per disposar d'una identitat pròpia dins la comunitat catalana.

L'organisme explica en un comunicat que "petits comerços i particulars també s'han adonat dels avantatges de tenir el seu propi domini per disposar d'un web i d'un correu electrònic amb nom propi sense haver de dependre de tercers (gmail, hotmail i wordpress).

En un estudi publicat recentment per la revista especialitzada francesa 01Entreprises, el .cat se situa en el 72è lloc en nombre de registres, d'entre els 316 dominis existents a tot el món.

El .cat és el segon domini que més creix al món, el 15% des del començament d'any, després del domini estatal de Montenegro que, amb la terminació .me i les possibilitats que dóna aquesta paraula en anglès, ha derivat cap a un ús personal (nomcognom.me) o cap a jocs de paraules enginyosos (com kiss.me o call.me).