L´ExpoBages ja té decidits els espais urbans per a la fira

El passeig de Pere III serà per al comerç i les institucions, mentre que Guimerà i la Muralla del Carme estaran ocupats per l'automoció

19.04.2013 | 07:41

La comissió organitzadora d'ExpoBages 2013 ja ha decidit els espais urbans del centre de Manresa que s'ocuparan amb motiu de la propera fira multisectorial, que se celebrarà els dies 25 i 26 de maig. Segons els carrers o les places, els expositors tindran un àmbit econòmic determinat.
Així, al primer i al segon tram del passeig de Pere III hi haurà els expositors relacionats amb els serveis, el comerç i les institucions; a la plaça d'Espanya, els estands del sector de l'alimentació; a Guimerà i la Muralla del Carme, els concessionaris del sector de l'automoció; a la prolongació Guimerà (entre la plaça de Crist Rei i el carrer de Carrió), els artesans del Bages; a la plaça de Sant Domènec s'ubicarà una vela institucional, amb la presència dels principals ajuntaments de l'Eix Diagonal, com són Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Igualada i Manresa; a la Plana de l'Om hi haurà ornamentació floral; i a Alfons XII s'ubicarà artesania diversa.
El sector de l'automoció, que comptarà amb la presència d'un total de 27 marques diferents, esdevindrà, segons els organitzadors, un dels atractius d'aquesta mostra.
El president de la comissió organitzadora, Llorenç Juanola, qualifica de "gir radical" l'edició del 2013 de l'ExpoBages en el contingut de la carta adreçada a les empreses susceptibles que esdevinguin expositores. Per tal d'afavorir la presència d'expositors i abaratir costos, l'organització va decidir reduir els dies de fira de tres a dos. Per tant, l'ExpoBages d'enguany se celebrarà el dissabte 25 i el diumenge 26, ambdós dies amb el comerç obert.
Segons fonts de la comissió organitzadora, la decisió de portar la fira multisectorial de referència del Bages fora d'un espai tancat com és el Palau Firal va en la línia del que estan fent altres comarques que intenten mantenir el poder de convocatòria que havien tingut aquests certàmens i que, en les darreres edicions, han experimentat un davallada, tant per la crisi econòmica com pels canvis d'hàbits de consum.
Les primeres setmanes del procés comercialitzador d'ExpoBages estan posant de manifest un "alt interès", segons fonts de la comissió organitzadora, de les empreses dels diferents sectors comercials per la nova proposta firal manresana.

Economia

El Black Friday se celebra aquest divendres 24 de novembre.
Consells a l'hora de fer compres en línia pel Black Friday

Consells a l'hora de fer compres en línia pel Black Friday

Atenció a les ciberestafes: la Policia alerta de les cinc modalitats delictives més freqüents

El comerç manresà afronta un Black Friday plenament consolidat

El comerç manresà afronta un Black Friday plenament consolidat

Cadenes i comerç local se sumen majoritàriament a la jornada que obre oficiosament el Nadal

El preu del metre quadrat dels pisos creix el 6,2% el tercer trimestre

La mitjana de preu del metre quadrat de l'habitatge lliure se situa a Catalunya en 1.871,4 euros,...

La despesa en pensions puja el 3% el novembre i se situa en 8.857 milions

La despesa mensual en les pensions contributives de la Seguretat Social va arribar als 8.857,94...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema