L'últim (i fins ara definitiu) pla de pagaments a proveïdors habilitat pel Govern central per solucionar factures pendents d'autonomies i ajuntaments ha alleujat part del deute amb els empresaris individuals però no l'ha liquidat. Les administracions públiques encara tenen pendents de pagament 431 milions d'euros als autònoms catalans.

Les dades corresponen a l'últim informe sobre morositat elaborat per l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA) que xifra en 2.422 milions d'euros el deute total de les administracions públiques espanyoles amb els empresaris individuals el 31 de març d'aquest any. Es tracta de 1.525 milions menys que a final de desembre, el 38,6%, gràcies al recent pla de pagament a proveïdors habilitat pel govern central.

En el cas de Catalunya, el deute de les administracions s'ha reduït el 35,7 %, ja que al tancament de l'any 2013 se situava en 670 milions. No obstant això, la iniciativa governamental, que té l'objectiu de desencallar el tap de factures generat en els últims anys, no ha servit per posar el comptador a zero. La morositat pública segueix sent un problema al qual s'enfronten empreses i autònoms que contracten amb les administracions.