La temporada oficial de rebaixes arrenca avui a Catalunya en un context d'optimisme per l'inici de la recuperació de la demanda interna, que s'espera que es tradueixi en un increment de les vendes.

Encara que el període generalitzat de rebaixes s'obre avui, 1 de juliol, molts comerços ja fa dies que apliquen descomptes i preus especials en part dels seus productes emparant-se en la llei espanyola i en la suspensió de la norma catalana, més restrictiva en aquest aspecte.

El secretari general de la Confederació Catalana de Comerç (CCC), Miquel Àngel Fraile, va explicar que aquest avançament de les rebaixes s'ha generalitzat al conjunt dels comerços, amb independència de la seva mida, quan, en anys anteriors, només eren els més grans els que optaven per avançar els descomptes.

Fraile va assenyalar, no obstant això, que la tradició continua pesant i que molts establiments esperaven a avui per oferir als clients descomptes per a tots els seus productes. La temporada oficial de rebaixes, que dura dos mesos, arrencarà avui amb la mirada fixada en especial en el cap de setmana, ja que el diumenge 5 de juliol és un dels festius de portes obertes regulats per llei a Catalunya.