Iberpotash ha col·laborat amb accions socials al Bages amb 1,5 milions d'euros des del 2011, segons afirma la companyia que es desprèn de l'Informe Socioeconòmic que està a punt de finalitzar la consultora PwC.

La Càtedra Iberpotash és una de les seves aportacions més destacades en l'àmbit acadèmic i d'investigació. Una contribució que, afirmen fonts d'Iberpotash, "posa de manifest la voluntat de contribuir en el desenvolupament del territori, la formació i especialització dels estudiants i la difusió de les activitats mineres". La Càtedra Iberpotash de Mineria Sostenible ha realitzat gairebé 8.000 hores de transmissió de coneixement; més de 34 documents tècnics entre tesis, projectes i articles publicats; i ha tingut més de 23 col·laboradors acadèmics directes, entre becaris i estudiants de tesis doctorals.

La inversió en acció social els darrers quatre anys s'ha concretat també en el suport a activitats d'Ampans, que enguany celebra el 50è aniversari, i en la contractació dels seus serveis de jardineria, impremta i manipulats. Ampans s'encarrega de la impressió i tramesa de la revista corporativa i ha ha elaborat i etiquetat el vi commemoratiu del centenari del descobriment de la potassa, KCENT. L'empresa també és part activa en l'Associació del Voluntariat de Súria i en l'entitat solidària de Sallent Asprodis. En cultura, participa en la programació del Kursaal, el suport al manteniment de l'activitat esportiva de base del bàsquet de Manresa, així com l'aposta pel parc geològic Geoparc, impulsat pel Consell Comarcal del Bages, o la col·laboració amb Bages Impuls. L'empresa també s'ha implicat els darrers dos anys amb la Fundació Cardona Històrica. Iberpotash recorda que també col·labora amb festes majors, la Transèquia i la Fira Mediterrània.