La baixada dels preus dels carburants i de l'electricitat ha portat al fet que els preus de consum tornin a registrar taxes negatives a l'agost, el 0,4% , després de dos mesos en positiu, segons l'indicador avançat de l'IPC.

Al juny s'havia posat fi a onze mesos de caigudes interanuals dels preus, que van començar al juliol de 2014 (0,3 %) i que van continuar amb una lleu moderació al setembre (0,2 %) i a l'octubre (0,1 % ), per tornar a intensificar-al novembre (0,4 %), desembre (1%) i gener (1,3 %). A partir d'aquí, es va iniciar una moderació dels descensos al febrer (1,1 %), març (0,7 %), abril (0,6 %) i maig (0,2 %), per passar a taxes positives al juny i juliol (ambdós 0,1 %).

El secretari d'estat d'economia, Íñigo Fernández de Mesa, va subratllar l'"impacte positiu" de la baixada del petroli, ja que així disminueixen els costos de producció i l'economia és més competitiva, a causa que Espanya "és molt dependent" del cru.

El catedràtic d'Economia de la Bangor University i investigador de Funcas, Santiago Carbó, va dir que la caiguda tan pronunciada de l'IPC era previsible, per l'evolució dels preus de l'energia i perquè el descens recent del cru té una influència important. Carbó destaca que el que cal mirar amb deteniment és la inflació subjacent (sense aliments no elaborats ni productes energètics), quan la dada es confirmi i se sàpiguen tots els detalls de l'IPC.