Els dos principals sindicats CCOO i UGT han convocat una concentració en defensa de la indústria a Catalunya per a demà a Barcelona en suport, entre d'altres, dels treballadors de les fàbriques de Valeo i la martorellenca d'Inovyn-Solvay, amenaçades amb possibles tancaments. La concentració tindrà lloc a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb el lema "En defensa de la indústria a Catalunya. Sense indústria no hi ha país".

Els sindicats pretenen cridar l'atenció sobre la necessitat d'una política industrial "proactiva" a Catalunya que eviti deslocalitzacions d'indústries i que estigui "al servei dels treballadors", segons va assegurar ahir el líder de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego.

Els dos sindicats han demanat al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme que s'impliqui en la recerca de solucions per a la planta d'Inovyn Solvay a Martorell, que s'ha quedat fora de les subhastes de interrompibilitat per incomplir les ordres d'interrupció del subministrament elèctric. Segons els sindicats, la decisió ministerial posa en perill el manteniment de l'ocupació i de l'activitat a la planta, en què treballen 500 persones.

De la seva banda, la plantilla del fabricant de components per a automoció Valeo a Martorelles porta en vaga indefinida des del juliol en protesta per la intenció de l'empresa de traslladar les línies de producció i els empleats al seu centre a Aragó. La companyia vol agrupar la producció a Saragossa.