La Fundació CTM-Centre Tecnològic de Manresa, membre d'Eurecat, ha participat en un projecte consorciat en el qual s'ha dissenyat i construït una màquina de laboratori per a pultrusió (procés en què els fils de reforç impregnats amb resina són tibats a través d'un motllo calent per crear un perfil, com en l'extrusió) que ha permès fabricar compòsits inèdits, de matriu i fibres termoplàstiques, anomenats Self Reinforced Polymers, que podrien competir amb altres termoplàstics, sense deixar de ser reciclables.

El projecte ha ajuntat CTM-Eurecat i les empreses Mapro, Polisilk, Tadipol i Iberpotash. Per a Mapro, que tenia com a objectiu construir màquines per al sector de fabricació de compòsits, un dels resultats és que ara té una màquina instrumentada de pultrusió que pot escalar per a clients. Per la seva banda, Polisilk ha fabricat un nou compòsit termoplàstic reciclable i autoreforçat, que li permetrà obrir nous mercats. Així mateix, Tadipol volia trobar nous mercats i en el projecte ha pogut treballar amb una empresa minera per demostrar-li les diferents opcions d'estructures amb perfils de pultrusió que es poden arribar a construir.

Finalment, Iberpotash tenia com a objectiu trobar un material resistent a la sal potàssica que permetés alleugerir les estructures sense perdre resistència i, al mateix temps, reduir els costos de manteniment. Amb el projecte s'han quantificat els avantatges de fer servir perfils de pultrusió de fibra de vidre i resina termoestable.