L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha enviat una carta al president del govern central, Mariano Rajoy, per demanar-li una reunió per afrontar la situació que viu la planta d'Inovyn-Solvay. La companyia ha quedat exclosa de la subhasta del contracte elèctric per al 2016, fet que posa en perill la seva continuïtat, amb la conseqüent pèrdua de 500 llocs de treballs directes i de 2.000 d'indirectes. En el seu escrit, Fonollosa lamenta que Rajoy hagi visitat recentment la fàbrica de Seat a Martorell sense atendre les inquietuds dels treballadors d'Inovyn-Solvay. Per aquest motiu s'ofereix a parlar-ne en persona, i assegura que té "la plena confiança que podran arribar a punts d'entesa".

Xavier Fonollosa, alcalde per CiU, també critica no haver tingut constància oficial i institucional de la visita de Mariano Rajoy a Seat, ja que assegura que hauria desitjat poder-li traslladar la situació del municipi, però també explicar-li "altres qüestions de rellevància social, econòmica, política i institucional" que considera que ha de conèixer. A la mateixa carta, l'alcalde recorda al president del govern espanyol que poder aspirar a la subhasta del contracte elèctric suposa un "abastament clau" per a la planta d'Inovyn-Solvay. Si bé admet la possibilitat que la companyia hagi pogut produir alguna presumpta infracció tècnica, considera que l'exclusió de la subhasta és "una decisió desproporcionada" per les repercussions econòmiques que pot comportar, i remarca la necessitat d'afrontar la situació.

D'altra banda, representants del PSC del Baix Llobregat promouran als ajuntaments de la comarca mocions de suport a les reclames de les empreses Inovyn-Solvay i Valeo, immerses en sengles conflictes laborals.

En un comunicat, la federació socialista detallava ahir que el primer secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, i l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, s'han reunit aquests dies amb representants de les empreses per conèixer millor les seves reivindicacions. A més, dimarts la secretària d'Ocupació del PSOE, María Luz Rodríguez, va tenir una trobada amb els treballadors d'Inovyn-Solvay a Martorell "per parlar de la seva greu situació actual, sense resposta de l'administració competent i en perill de perdre moltíssims llocs de treball". Rodríguez, que va ser acompanyada per la socialista catalana Eva Granados, va subratllar que, si governa el PSOE, el primer que farà serà "derogar la reforma laboral que va aprovar el PP amb el suport de CDC". "Em vull independitzar de las polítiques de dretes del PP a Madrid i de Convergència a Catalunya", va resoldre la responsable d'Ocupació.