L'empresari valencià Juan Roig, propietari de la cadena de supermercats Mercadona, ha transformat les antigues bases dels equips de vela de la Copa Amèrica, situades a la marina de València, en un complex emprenedor que uneix la seu de l'escola d'empresaris EDEM, la incubadora d'empreses Lanzadera i també la seva empresa d'inversions Angels.

En un termini de poc més d'un any, s'han remodelat les antigues bases on s'havien ubicat els equips de BMW Oracle, Shosholoza i +39, amb una inversió d'uns 30 milions d'euros, per acollir un pol emprenedor a la Marina Reial Joan Carles I de València.

La Marina d'Empreses, tal com es diu aquest projecte inaugurat ahir a la ciutat de València, comprèn a les seves instal·lacions les tres iniciatives de tot l'ecosistema emprenedor en aglutinar el cicle complet per a la creació d'una empresa: la formació, l'assessorament i el finançament necessaris per fer realitat el projectes dels emprenedors.

El pol emprenedor disposa d'una una superfície aproximada de 18.000 metres quadrats construïts, dels quals 9.000 metres estan ocupats per l'escola de negocis EDEM, fundació que inclou un patronat en el qual participen més de 25 empreses destacades del País Valencià.

En els altres 9.000 metres quadrats de les instal·lacions inaugurades ahir s'ubica Lanzadera i també la seva empresa d'inversions Angels, concretament a les antigues bases de Shosholoza i +39.