Volkswagen, que ha reconegut que va trucar els seus vehicles per eludir les normes mediambientals dels Estats Units, s'ha convertit en l'últim fabricant d'automòbils investigat per Washington, que té el sector sota lupa.

Volkswagen Canadà va dir ahir que ha emès una directiva als seus concessionaris al país perquè deixi de vendre "tots els vehicles afectats a l'espera de la resolució d'aquesta matèria". Als Estats Units, Volkswagen no va informar ahir públicament de la suspensió de les vendes d'automòbils equipats amb motors dièsel de quatre cilindres, però mitjans locals van dir que la companyia ja havia comunicat als seus concessionaris que deixin de vendre els models 2015 i 2016 que tenen emmagatzemats.

La suspensió es produeix després que, divendres, l'Agència de Protecció Mediambiental (EPA) dels EUA revelés que Volkswagen va utilitzar programari per falsejar les emissions dels models Jetta (2009-2015), Beetle (2009- 2015), Audi A3 (2009-2015), Golf (2009-2015) i Passat (2014-2015). I, diumenge, el president del Grup Volkswagen, Martin Winterkorn, va reconèixer en un comunicat les accions de la companyia i va demanar disculpes, quan va assenyalar que lamentava profundament haver "trencat la confiança" dels seus clients i del públic. EPA va anunciar divendres que el frau va ser descobert per investigadors de la Universitat de Virgínia Occidental, que van informar l'any passat que els vehicles dièsel del fabricant alemany emeten fins a 40 vegades més òxid de nitrogen.