Un fong podria reduir la mosca de l´olivera entre el 50 i el 70%

27.09.2015 | 07:41

Un estudi de la Universitat de Còrdova demostra que la utilització de l'enemic natural de la mosca de l'olivera, el fong entomopatogen Metarhizium brunneum, podria reduir-ne la població entre el 50% i el 70%.
La mosca de l'olivera s'ha convertit en una de les plagues més perjudicials per a aquest cultiu, segons l'organització agrària JARC-COAG. Aquest insecte entra dins les olives per reproduir-se, i les seves larves s'alimenten d'aquest fruit, fet que provoca que majoritàriament acabin caient de l'arbre. Segons el departament d'Agricultura, el 2013 i el 2014 s'estima que va provocar una pèrdua anual del 20% de la collita a tot Catalunya. Les comarques més afectades continuen sent el Baix Ebre i el Montsià, que al 2013 van tenir el 70% d'olives picades, i el 2014 el 50%, però aquest problema també afecta la resta de zones productores de Catalunya. La dificultat de control de la plaga és causada, sobretot, per la variabilitat del conreu i l'alta mobilitat de la mosca, que pot arribar a recórrer 40 quilòmetres en un dia. Però també hi contribueix els efectes del canvi climàtic, la limitació dels tractaments aeris , i la reducció general d'autoritzacions d'ús a Europa de productes fitosanitaris, remarquen des de JARC-COAG.
Actualment, la mosca de l'olivera es pot combatre a través de tractaments aeris, però la directiva europea d'ús sostenible de plaguicides en limita el seu ús a causes molt justificades i, "és molt probable que a la llarga s'acabaran prohibint", segons l'organització agrària..

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

L'empresa de recursos humans Randstad espera que es creïn llocs de treball en promocions, comerç i...

Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Enllaços recomanats: Premis cinema