Les dues empreses bagenques de la multinacional francesa ARaymond, ARaymond Tecniacero i ARaymond Industrial, implantades a Sant Fruitós de Bages, preveuen arribar aquest exercici 2015 als 45 milions d'euros de facturació conjunta, amb una producció superior als 4 milions de peces de fixació diàries adreçades en el 90% al sector de l'automoció i el 10% restant a agricultura i indústria. Segons dades de l'empresa, el creixement en aquest darrer any serà de l'ordre del 15%, i per donar continuïtat a aquesta línia ascendent la companyia ja està buscant una nau addicional per ubicar-hi el seu departament logístic.

L'empresa familiar francesa arriba enguany als 150 anys. I ho fa amb 26 empreses implantades en 25 països d'arreu del planeta i prop de 6.000 treballadors. ARaymond va celebrar ahir l'aniversari a les seves instal·lacions del polígon Sant Isidre de Sant Fruitós en un acte intern per a la plantilla, integrada per 120 persones.

Amb presència a Sant Fruitós des del 1972 (el 2003 va adquirir el 100% de la societat local Tecniacero), la planta que ARaymond té al Bages és l'única a l'Estat espanyol. Va ser la segona del grup en el seu procés d'internacionalització, després d'Alemanya, on es va implantar el 1898. La firma manté aliances i línies de treball conjunt amb centres tecnològics, universitats, centres de formació i institut.

Segons fonts de l'empresa, "l'estratègia de futur, associada al perfil d'empresa familiar", ha permès incrementar la producció malgrat la conjuntura negativa, i tot fa preveure que la facturació el 2016 doblarà la prèvia a l'inici de la crisi. La presidència de la companyia correspon a Antonine Raymond, descendent directe d'Albert-Pierre Raymond, fundador de l'empresa el 1865.