El president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero (UGT), va assegurar ahir que tem les "seqüeles" que pugui tenir per a Seat la crisi dels motors dièsel del Grup Volkswagen, i va fer una crida a la unitat de sindicats, plantilla, direcció i administracions públiques al voltant de la marca amb fàbrica a Martorell.

En declaracions a Efe, Carnero, que ha assistit aquests dies al ple del Comitè Mundial i Europeu de Volkswagen, reunit a Wolfsburg, va afirmar que surt "preocupat i intranquil" d'aquesta trobada per desconèixer com afectarà la crisi a Seat. Carnero creu que es tardarà "diverses setmanes" a saber com afectarà la crisi del consorci automobilístic la marca catalana, perquè encara han de celebrar-se algunes reunions de la cúpula de la companyia per prendre decisions al respecte.

El nou president del grup, Matthias Müller, va anunciar aquesta setmana que, com a conseqüència de la crisi dels motors dièsel, el grup Volkswagen revisarà totes les inversions previstes i que es cancel·laran o ajornaran les que no siguin estrictament necessàries.

Carnero va comentar que "les seqüeles de la crisi de Volkswagen segurament les afrontarem totes les marques del grup", per la qual cosa el dubte és en "quin grau" afecta la crisi a Seat, va dir.

Respecte a la incidència d'aquesta crisi per a l'ocupació a Seat, Carnero va assegurar que no creu que acabi tenint un efecte "a curt termini", però va afirmar que tot dependrà de com evolucionin les vendes de vehicles de la marca Seat.

En aquest sentit, Carnero va defensar la fiabilitat i seguretat dels vehicles que la marca produeix a Martorell i va assegurar que ara és el moment d'"anar tots a l'una" en defensa de la marca automobilística catalana, "acompa-nyats també de les administracions públiques".

Carnero va criticar el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, per la seva actitud davant aquesta crisi i va demanar a ell i al president del govern Rajoy, que se sumin a la defensa de Seat.

En aquesta línia, Carnero va dir també que estarà en contacte amb la cúpula de Seat per seguir l'evolució de la crisi, alhora que va donar per fet que hi haurà assemblees per informar la plantilla.

També van parlar sobre Seat els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, respectivament, que han expressat la seva preocupació per la situació i van advertir el consorci alemany que si paralitza les seves inversions podria agreujar la seva crisi.