L'empresa química Inovyn-Solvay ha iniciat accions judicials per recórrer la decisió del ministeri d'Energia d'excloure-la del sistema d'interrompibilitat elèctrica per a la planta de Martorell, situació que la companyia assegura que fa perillar la viabilitat d'aquesta fàbrica a llarg termini.

La companyia va fer públic ahir un comunicat en el qual anunciava aquestes "accions judicials" contra la resolució del Secretari d'Estat d'Energia que exclou Inovyn del sistema d'interrompibilitat el 2015 i 2016, que suposava unes bonificacions importants en el preu de l'electricitat. L'exclusió d'aquestes ajudes indirectes, juntament amb els alts costos de l'electricitat, col·loquen "les operacions d'Inovyn a Martorell en una situació molt greu", fins al punt de reduir "la viabilitat a llarg termini" d'aquesta planta, advertia un portaveu de la companyia en aquest mateix comunicat.

L'empresa ha anunciat, a més, que començarà a importar DCE (dicloroetà) a la planta de manera immediata en lloc de produir aquesta primera matèria a Martorell, atès que li surt més barat portar-la de fora, ja que aquest procés requereix un gran consum d'energia i la companyia ha de pagar-la ara més cara. Inovyn insisteix a més que s'està revisant la viabilitat de les inversions estratègiques necessàries per a la planta, dedicada a la fabricació de PVC (policlorur de vinil) i que té uns 500 treballadors.