La DO Pla de Bages rep el premi de la Nit del Turisme bagenc

El Consell Regulador va rebre el guardó en el seu vintè aniversari per la seva tasca de promoció comarcal

04.12.2015 | 07:43
Joan Soler, president de la DO Pla de Bages, durant el parlament d´agraïment pel premi rebut

El Consell Regulador de la DO Pla de Bages va rebre dimecres el premi de la segona Nit del Turisme del Bages, que organitza Bages Impuls, i que va posar de manifest la bona sintonia de les institucions públiques i les empreses privades en benefici del sector turístic del territori. Un treball en equip que s'organitza a l'entorn de dos ens aglutinadors, com són Bages Turisme i Bages Impuls.
La festa, que es va celebrar al Parador de Cardona per iniciativa de Bages Impuls, va aplegar 110 persones vinculades al sector del turisme. Un dels moments rellevants de la nit va ser el lliurament del premi al Consell Regulador de la DO Pla de Bages per la seva tasca de promoció comarcal. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, que presidia l'acte, va ser l'encarregat de fer el lliurament al seu president, Joan Soler, que estava acompanyat de Valentí Roqueta, encara ànima i president fins fa pocs mesos de la DO, i Joan Francesc Baltiérrez, secretari d'aquesta entitat que enguany celebra els seus vint anys.
Els diferents parlaments van voler ser el reflex d'una evident sensibilitat dels sectors públic i privat d'establir vincles de col·laboració. El mateix president de Bages Turisme i alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va voler remarcar el paper de Cardona i de Montserrat com a capitalitats turístiques de la comarca i la necessitat que Manresa assumeixi més protagonisme. Per la seva banda, Ferran Estruch, alcalde de Cardona, va dir que en el darrer any s'havien superat les 100.000 visites de turistes al municipi, un indicador de la bona salut de les propostes vinculades al patrimoni històric i a les Mines de Sal.
En el capítol de parlaments també van intervenir el president Bages Impuls, Ignasi Sala, que, a partir d'un imaginatiu conte, va posar sobre la taula les ganes d'entesa per aconseguir un gran sector del turisme a la comarca; el president del Consell Comarcal, Agustí Comas, va remarcar els avenços i protagonisme que ha assolit el Geoparc, fins i tot internacionalment. El diputat adjunt de Turisme de la Diputació, Ramon Riera, va elaborar, en la seva intervenció, un paral·lelisme de la construcció d'un castell humà amb el creixement del turisme al Bages, mentre que el conseller Felip Puig, per la seva banda, va fer una repassada del potencial del territori en un moment històric en què creix la demanda més enllà del turisme de sol i platja.
El sopar el van elaborar les cuines dels restaurants del Parador de Cardona, Montserrat, Món Sant Benet i Mas de la Sala i va incloure alguna proposta relacionada amb l'època ignasiana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema