La nova consellera d'Agricultura, Alimentació, Ramaderia i Pesca, Meritxell Serret, va prendre possessió del seu càrrec dijous afirmant que treballarà perquè el sector segueixi sent competitiu i per intentar donar resposta als seus reptes amb polítiques pròpies d'agricultura, ramaderia, pesca i desenvolupament rural.

En el simbòlic acte de traspàs de carteres, el conseller sortint, Jordi Ciuraneta, va lliurar a la que ja és la primera consellera d'Agricultura de la Generalitat un llapis de memòria amb informació del departament.

En declaracions als mitjans, Serret va assegurar que intentarà fer front als reptes del sector, però també als propis del país que volen tirar endavant "amb unes estructures d'estat, amb polítiques pròpies d'agricultura, ramaderia, pesca, forestal i desenvolupament rural".

Va dir que afronta el seu nou treball amb molta il·lusió i sabent que té un "repte molt important" i va insistir que treballarà perquè el sector segueixi sent competitiu i dinàmic. Serret va mostrar la plena disposició a parlar amb tots els agents del sector i buscarà els màxims consensos per tirar els projectes endavant.

Serret s'estrenarà avui com a consellera en una visita que farà a la Fira del Fesol de Santa Pau, en el marc de la promoció d'aquest producte amb denominació d'origen protegida.

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va manifestar ahir la seva voluntat de començar a treballar immediatament amb la nova consellera d'Agricultura i el seu equip amb l'objectiu d'afrontar plegats els reptes del cooperativisme i dels seus socis, agricultors i ramaders. Per aquest motiu, la FCAC va sol·licitar divendres una primera reunió amb Serret, a la qual demanarà complicitat per posar en marxa, de forma prioritària, el Pla Marc del Cooperativisme Agrari Català com un acord de govern per a la pròxima legislatura.