L'Ajuntament de Manresa ofereix ajudes econòmiques de fins a 1.500 euros a les empreses que contractin alumnes en pràctiques en situació d'atur que en el darrer any realitzin o hagin realitzat el curs de mecanització amb CNC i de disseny en CAD 3D. Aquestes ajudes s'emmarquen dins del projecte de Promoció de l'Ocupació Industrial al Bages, finançat per la Diputació de Barcelona, i que té la col·laboració d'altres ajuntaments de la comarca i d'entitats empresarials.

El Projecte Ocupació al Bages Industrial, que es va signar el setembre passat, té com a objectiu principal promoure la inserció laboral de persones desocupades amb tres eixos d'actuació: qualificació professional, millora de la competitivitat de les empreses i concertació institucional, segons expliquen fonts municipals.

En el marc d'aquest projecte, una vintena de persones estan rebent dos cursos al Centre de Formació Pràctica: de mecanització amb CNC de 210 hores i de Disseny 3D de 350 hores de formació teòrica i pràctica, de les quals almenys 40 hores són de pràctiques a l'empresa.

En ambdós casos es tracta de cursos subvencionats per la Diputació, en els quals els alumnes són prioritàriament aturats amb experiència en el sector. Amb aquesta formació, apunten fonts municipals, s'intenta ajustar el perfil dels treballadors a les necessitats de les empreses del sector metal·lúrgic i auxiliar d'automoció de la comarca.

Les empreses interessades a accedir a aquests ajuts, que tenen de termini de sol·licitud fins al proper 29 de febrer, poden accedir a tota la informació al web www.ciomanresa.cat o contactar directament amb el Centre de Formació Pràctica, al telèfon 93 875 723 79 o bé al correu electrònic cfp@cfp.cat.