L'Ajuntament de Manresa ha obert el procés de selecció per contractar un gerent de la Fundació Fira de Manresa amb l'objectiu de potenciar la tasca turística de la ciutat que fa aquest ens. Aquesta nova figura serà "el responsable de tirar endavant una nova etapa de la fundació, que té per objectiu reforçar la línia de treball de dinamització de la ciutat i de potenciació dels projectes estratègics i del turisme", segons va fer públic ahir el consistori en un comunicat.

Es busca un professional amb experiència en el sector, amb titulació universitària, preferentment en els àmbits de turisme, econòmiques, ADE, Dret o similars, segons la convocatòria. El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà el proper dia 29.

Fins ara, Fira de Manresa ha exercit tasques sobretot de coordinació i organització d'esdeveniments firals, tant al Palau Firal com en altres espais de la capital del Bages (com és la Fira de Santa Llúcia). Ara es vol reforçar l'estructura de la fundació perquè l'ens sigui "més actiu" en la promoció turística de Manresa, amb el programa ignasià del 2022 a l'horitzó.

La Fundació Fira de Manresa va modificar els seus estatuts a principi de l'any 2013 per aixoplugar-hi les activitats de promoció turística. Amb aquesta modificació, l'Ajuntament va passar a ser majoria en un patronat de la fundació en el qual deixaven de tenir seient la Jove Cambra, la Caixa, el Col·legi d'Agents Comercials i la Federació Empresarial.