El judici als sindicalistes coneguts com els 8 d'Airbus va continuar ahir amb les declaracions dels agents de la Unitat d'Intervenció Policial que es trobaven a la porta de la factoria aeronàutica quan es van produir els fets. Als vuit d'Airbus se'ls acusa, entre d'altres, d'agredir diversos policies i treballadors durant la jornada de vaga general del 29 de setembre del 2010 a l'entrada de la factoria de la companyia aeronàutica a Getafe. En contraposició al que van indicar dimarts els acusats, els policies van afirmar que els treballadors concentrats en aquest lloc van impedir de manera activa l'entrada al seu lloc de treball a aquells empleats que desitjaven accedir al recinte aquell dia.

Tots els policies van identificar qui en aquest moment va ser president del Comitè Interempreses d'Airbus, José Alcázar, com a "interlocutor" del piquet cap a la policia, segons les paraules del que va ser cap de l'operatiu. Aquest va assegurar que, en una conversa amb Alcázar, aquest li va indicar que "aquell dia no entraria ningú a treballar", mentre que altres van assegurar que, juntament amb un altre dels acusats, Enrique Gil, "incitava amb proclames i la seva actitud" al fet que la resta dels concentrats impedís el pas als empleats. Segons els agents, la seva unitat va intentar en dues ocasions que els empleats pugessin a la fàbrica, però es van trobar amb la resistència dels concentrats que, "amb els braços entrellaçats", ho van impedir. Tots els testimonis van coincidir que, en aquest context, va ser l'intent d'entrada a la fàbrica per part d'un empleat el que va donar lloc als incidents que van desencadenar l'actuació policial.

Després de la declaració, CCOO va assegurar que els testimonis dels policies presenten "apreciables contradiccions" entre el contingut de la denúncia que van posar al seu dia i el que van afirmar ahir. Segons critica el sindicat, els informes de lesions presentats al seu dia no coincideixen amb el que van declarar ahir i cap dels policies suposadament agredits no va causar baixa com a conseqüència d'aquelles lesions.