L'Audiència Nacional ha condemnat a dos anys de presó l'expresident de Marsans Gerardo Díaz Ferrán després de considerar-lo autor del delicte d'apropiació indeguda dels 4,4 milions d'euros abonats pels clients de la companyia, a qui haurà d'indemnitzar.

En la sentència, la jutgessa Teresa Palacios considera Díaz Ferrán "autor criminalment responsable" d'aquesta apropiació, i el condemna al pagament d'una multa de deu euros diaris durant sis mesos (uns 1.800 euros en total ), així com a la indemnització als perjudicats en els termes marcats per la resolució.

No obstant això, reconeix com a atenuant l'escrit de responsabilitat presentat per l'expresident de la patronal en l'última sessió de judici, raó per la qual rebaixa a la meitat la pena de quatre anys sol·licitada inicialment per l'acusació. Una decisió que va anunciar el fiscal del cas, Daniel Campos, que encara que va rebaixar la pena vistos aquests escrits en els quals els dos acusats admetien "la seva possible responsabilitat penal i civil", va defensar que els fets investigats eren constitutius de delicte.

Gerardo Díaz Ferrán, a la presó des del 2012, ja va ser condemnat a 5 anys i mig de presó i al pagament d'1,2 milions d'euros pel buidatge patrimonial de Marsans, una pena a la qual se sumen els 2 anys i 2 mesos pel frau a Hisenda en la compra d'Aerolíneas Argentinas per Air Comet i, ara, 2 anys addicionals.

Durant la seva declaració davant del tribunal, l'expresident de Marsans va negar haver-se emportat els diners dels seus clients i va acusar l'Associació Internacional de Transport Aeri (IATA) de carregar-se la companyia en cessar el subministrament de bitllets "perquè li va donar la gana".