La detenció de la cúpula de Vitaldent ha sorprès els seus franquiciats, com és el cas de la clínica del passeig de Pere III de Manresa, segons explica la seva responsable de Recursos Humans, Clara de Santis. "Estem en estat de xoc. Evidentment, no en sabíem res. Jo, personalment, ni sabia qui era Ernesto Colman [el propietari de la marca]", assegura De Santis.

La clínica manresana, que opera en règim de franquícia, va voler aclarir ahir la seva situació després de dos dies de declinar manifestar-se sobre el frau de què ha estat acusada la cúpula de la marca. Clara de Santis afirma que "no volem que el cas repercuteixi en la nostra imatge i estem processant quines mesures hem de prendre. Però insistim que no tenim res a veure amb la direcció de Vitaldent".

La clínica manresana és propietat de Somdent Associats SL. El seu administrador és Javier de Pablo, que també ho és de Somife Dental i Dentamar Vic, societats que exploten sengles franquícies de Vitaldent al carrer Consell de Cent de Barcelona i a la Rambla de l'Hospital de Vic. A Manresa, Vitaldent, on treballen 8 persones, opera des de fa dotze anys.

"Volem donar tranquil·litat als nostres clients, perquè mantenim l'activitat i tots els tractaments continuen igual. No volem que aquest cas perjudiqui la nostra relació amb els clients, que sempre ha estat excepcional", diu De Santis, que explica que "les franquícies ens estem assessorant per veure com ho podem afrontar".