La ciutat de Barcelona ja té tot a punt per rebre un nou Congrés Mundial de Mòbils (MWC), el més gran esdeveniment del món dedicat a la telefonia mòbil, que en la seva onzena edició a la capital catalana preveu reunir 95.000 assistents i generar un impacte econòmic de 460 milions d'euros.

L'únic però avui és que la convocatòria de vaga en el Metro de Barcelona els pròxims dies 22 i 24 es manté, malgrat la implicació directa de l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, mentre que la Generalitat ha convocat avui una reunió de mediació.

A banda de la incògnita per la vaga, hotels, restaurants, comerços, locals d'oci, taxistes i empreses de transport, entre d'altres, adaptaran els seus serveis i instal·lacions per donar resposta als prop de 100.000 congressistes, bona part d'ells executius, que es desplaçaran a Barcelona per participar en un congrés que bat rècords any rere any.

Encara que l'MWC se celebrarà del 22 al 25 de febrer al recinte de Fira Gran Via, a l'Hospitalet de Llobregat, molts d'aquests assistents arribaran a Barcelona aquest cap de setmana, quan hi ha previst que algunes de les principals empreses expositores, com Samsung, Nokia, Huawei i ZTE, anunciïn com a avantsala del Mobile algunes de les seves novetats mundials.

Hotels i apartaments turístics de Barcelona arribaran a la plena ocupació durant la celebració d'aquest saló, encara que la demanda d'allotjament és tan elevada que molts congressistes s'han vist obligats a buscar habitació amb moltíssima antelació i fins i tot en municipis allunyats de la capital catalana, com Girona o la Costa Brava. També els locals de restauració i oci nocturn de Barcelona faran el seu particular agost aquests dies de febrer gràcies al Mobile, amb el qual preveuen facturar 114 milions d'euros i crear 5.000 llocs de treball temporals.

En el seu conjunt, s'estima que l'MWC generarà uns 13.000 llocs de treball temporals, 4.000 d'ells al mateix recinte firal durant els quatre dies que dura el saló, en el qual es preveu que es consumiran 200.000 cafès i 45 tones de menjar, segons dades de l'organització. I és que les xifres del Mobile són de vertigen i creixen en cada edició, com ho demostra el fet que l'esdeveniment ha doblat el nombre d'assistents en l'última dècada, en passar dels 51.000 visitants del 2006 als més de 95.000 previstos per a l'edició d'aquest any. Des que el congrés va recalar a Barcelona el 2006, l'impacte econòmic que ha generat a la ciutat i la seva àrea d'influència se xifra en gairebé 3.500 milions d'euros, dels quals 460 milions corresponen a aquesta edició.

El principal repte que viurà l'MWC aquest any serà el de la mobilitat en transport públic, ja que els treballadors del Metro de Barcelona han convocat una vaga; és per això que la Generalitat ha dictat uns serveis mínims del 50% en les hores punta.