Rectificadora del Bages va néixer ara fa poc més de 30 anys a Manresa, on s'ha consolidat com una de les empreses de referència en el sector de la rectificació de motors.

La companyia va néixer l'any 1985 per iniciativa d'Isidre Sala, que tenia una llarga experiència en el sector. La firma va ser impulsada pel mateix Sala i dos empresaris barcelonins i un altre de local. Amb tot, segons explica la seva filla Montserrat, ara administradora de la companyia, actualment la firma està en mans familiars.

La primera ubicació de l'empresa va ser el carrer Indústria de Manresa. Eren unes instal·lacions de 600 metres quadrats, diu Sala, que amb el temps van quedar petites i, a més a més, tenien l'inconvenient d'estar al centre de la ciutat. Va ser el 1998 quan Rectificadora del Bages es va traslladar a la seu actual del polígon de Bufalvent i el 2004 van fer una ampliació amb una nau adjacent. A més, Sala explica que des del 2001 la firma disposa de les normes ISO 9001/2008, fet molt poc freqüent en el cas de les firmes del sector de la rectificació.