El 90% dels estands i parades de l'ExpoBages Ascensió 2016 estan compromesos quan falta poc més d'un mes per a l'inici de la fira multisectorial de referència de Manresa i la seva àrea d'influència, segons expliquen els seus organitzadors. El ritme de contractació dels 200 espais disponibles fa pensar els promotors que s'assolirà l'objectiu de comercialitzar tots els estands.

Segons avancen fonts de l'organització, el perfil d'empreses expositores serà molt variat, així com ho serà també la procedència. Majoritàriament són de la comarca del Bages, però també n'hi haurà amb implantació a Barcelona o altres territoris de l'estat.

La ubicació de l'ExpoBages Ascensió als carrers més cèntrics de la capital del Bages i la recuperació econòmica són, recorden fonts de l'organització, "dos elements claus en la dinamització de la contractació d'expositors". Les mateixes fonts destaquen que "la suma de potencialitats de Fira de Manresa i la UBIC permet ampliar i complementar l'oferta d'empreses i artesans que decideixen prendre part en aquesta mostra", que se celebrarà del divendres, dia 20 de maig a la tarda, al diumenge, 22 al vespre.

La fira ocuparà el centre de la ciutat de Manresa, i tindrà, com en les edicions precedents, actes paral·lels variats que s'organitzaran en diversos punts del recorregut firal. D'altra banda, el sector de l'automoció ja ha avançat que oferirà als visitants la possibilitat de provar els vehicles que es posaran en exposició, amb un recorregut urbà que tindrà inici i final a la plaça Porxada.