El Tribunal Suprem ha rebutjat un recurs de Catalunya Banc sobre el pagament a l'expresident Adolf Todó i a l'exconseller delegat Jaume Masana de dues indemnitzacions per acomiadament de 600.000 euros, i ratifica així una sentència del TSJC.

L'acte del Suprem rebutja un recurs presentat per l'entitat l'octubre del 2014 contra una sentència del TSJC que en reiterava una d'anterior del Jutjat social Núm. 8 de Barcelona, que ja havia establert que havien d'abonar-se les indemnitzacions. Al maig del 2013, el FROB, que dos anys abans s'havia convertit en principal accionista de l'entitat financera, va comunicar als bagencs Todó i Masana el cessament en les seves funcions i l'extinció dels seus contractes d'alta direcció, i que es procedia a l'"acomiadament disciplinari" per "incompliment greu i culpable de les seves funcions".

En concret, se'ls acusava de desenvolupar els seus càrrecs en permanent posició crítica, de desgast i desqualificació, i de paralitzar la gestió. En les cartes d'acomiadament, se'ls acusava d'haver contractat diversos serveis a la consultora McKinsey per un import molt superior al del mercat; un estudi que va costar més de 375.000 euros i el resultat del qual va ser "un esborrany preliminar", en què el contingut no en justificava el preu, segons CX. Però l'acte del Suprem qualifica aquests arguments d'"eteris i poc concrets", ja que en el transcurs del judici "no es va aportar cap prova que permetés concloure que el preu era excessiu".