Els dipòsits salins del Bages es gestionen amb les millors tècniques disponibles a nivell europeu. Així de contundent es va mostrar Keir John McAndrew, un dels principals experts europeus en tècniques de gestió mediambiental, les anomenades BREF, en la Jornada Tècnica Minera de la càtedra Iberpotash de la UPC.

En la sessió també es va posar de manifest la necessitat d'un pla director urbanístic per a la mineria i que es dissenyin processos industrials sostenibles. En aquest sentit, el conseller delegat d'Iberpotash, Pablo Lastres, va posar l'èmfasi que "els millors models econòmics mundials són, precisament, els que tenen la sostenibilitat com a objectiu principal" i va afegir que "sostenibilitat és sinònim d'eficiència, i això té un efecte directe en la competitivitat i la rendibilitat de les empreses".

Sota el concepte Sostenibilitat i Medi Ambient, la jornada va reunir 180 persones a la sala petita del Kursaal. El conseller de Territori i Sostenibilitatt, Josep Rull, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, van presidir la jornada, a la qual van assistir onze experts per tractar qüestions com les eines de sostenibilitat disponibles per a les empreses, la gestió dels residus miners, l'aplicació de les millors tècniques disponibles i l'anàlisi hidrogeològica de la conca salina catalana, entre d'altres.

A més de McAndrew i Lastres, van intervenir Lluís Sanmiquel, director de la càtedra Iberpotash; Joan Güell, secretari del consell d'administració d'Iberpotash; Francisco Javier González, assessor d'explotació i seguretat minera de la Junta d'Andalusia; Lluís Fàbrega, director de Medi Ambient d'Iberpotash; Fidel Ribera, gerent i director tècnic de la Fundació Centre Internacional d'Hidrologia Subterrània; Rosa Vilella, sotsdirectora d'Ordenació del Territori i Urbanisme; Enric Morillas, vicepresident de la secció tècnica de Medi Ambient del Col·legi de Químics; Vicente Jiménez, director d'Indústria, Medi Ambient i Energia d'IDP; Ingrid Picas, responsable de R+D+I d'Iberpotash; i Jaume Mas, director Consulting Barcelona d'IDOM.