La gestió dels runams salins centra la jornada tècnica de mineria del Bages

La sessió destaca la necessitat d'un pla director urbanístic per a l'activitat extractiva a la comarca

13.05.2016 | 07:53
Els diferents ponents que van participar en la jornada, ahir
Els diferents ponents que van participar en la jornada, ahir

Els dipòsits salins del Bages es gestionen amb les millors tècniques disponibles a nivell europeu. Així de contundent es va mostrar Keir John McAndrew, un dels principals experts europeus en tècniques de gestió mediambiental, les anomenades BREF, en la Jornada Tècnica Minera de la càtedra Iberpotash de la UPC.
En la sessió també es va posar de manifest la necessitat d'un pla director urbanístic per a la mineria i que es dissenyin processos industrials sostenibles. En aquest sentit, el conseller delegat d'Iberpotash, Pablo Lastres, va posar l'èmfasi que "els millors models econòmics mundials són, precisament, els que tenen la sostenibilitat com a objectiu principal" i va afegir que "sostenibilitat és sinònim d'eficiència, i això té un efecte directe en la competitivitat i la rendibilitat de les empreses".
Sota el concepte Sostenibilitat i Medi Ambient, la jornada va reunir 180 persones a la sala petita del Kursaal. El conseller de Territori i Sostenibilitatt, Josep Rull, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, van presidir la jornada, a la qual van assistir onze experts per tractar qüestions com les eines de sostenibilitat disponibles per a les empreses, la gestió dels residus miners, l'aplicació de les millors tècniques disponibles i l'anàlisi hidrogeològica de la conca salina catalana, entre d'altres.
A més de McAndrew i Lastres, van intervenir Lluís Sanmiquel, director de la càtedra Iberpotash; Joan Güell, secretari del consell d'administració d'Iberpotash; Francisco Javier González, assessor d'explotació i seguretat minera de la Junta d'Andalusia; Lluís Fàbrega, director de Medi Ambient d'Iberpotash; Fidel Ribera, gerent i director tècnic de la Fundació Centre Internacional d'Hidrologia Subterrània; Rosa Vilella, sotsdirectora d'Ordenació del Territori i Urbanisme; Enric Morillas, vicepresident de la secció tècnica de Medi Ambient del Col·legi de Químics; Vicente Jiménez, director d'Indústria, Medi Ambient i Energia d'IDP; Ingrid Picas, responsable de R+D+I d'Iberpotash; i Jaume Mas, director Consulting Barcelona d'IDOM.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Bones perspectives per al totxo
Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

El grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona,

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Enllaços recomanats: Premis cinema