El gegant tecnològic Apple es converteix també en una companyia elèctrica, ja que, a més de vendre smartphones, tauletes i ordinadors de taula, la companyia també vendrà electricitat. Així, el gegant de les telecomunicacions acaba de crear una filial energètica, Apple Energy, i ha demanat permís per vendre l'excés d'energia de les seves plantes de renovables en tots els mercats majoristes als Estats Units.

Aquesta filial de nova creació, Apple Energy LLC, vol vendre l'energia, la capacitat i certs serveis auxiliars a qualsevol consumidor que no sigui un afiliat d'una companyia elèctrica de franquícia, d'acord amb els documents presentats davant la Comissió Federal Reguladora d'Energia (FERC) el 6 de juny passat. D'aquesta manera, Apple iniciarà la seva aventura com a companyia elèctrica a partir del 5 d'agost, facultada per vendre la seva electricitat en bona part del país.

Segons el document, actualment, Apple posseeix o controla les instal·lacions de generació d'energia renovable que potencien els seus centres de dades. La seva cartera inclou una planta fotovoltaica i diverses de biogàs per un total de 67,5 MW a Catawba (Carolina del Nord). També, algunes petites instal·lacions hidroelèctriques a Oregon, un parc solar de 19,9 MW al comtat de Lió (Nevada), i un projecte de 50 MW de fotovoltaica que ara està en construcció a Pinal County (Arizona).

El gegant de les telecomunicacions té un acord de 25 anys de compra d'energia amb una planta de 130 MW d'energia solar fotovoltaica que està sent construïda per California Flats Solar. També posseeix dues instal·lacions de generació per col·locar darrere del mesurador d'un total de 18 MW de potència, segons el document.

Al febrer, Apple va emetre el bo verd més gran dels EUA, de 1.500 milions de dòlars, amb l'objectiu d'invertir els guanys en projectes que redueixen l'impacte sobre el canvi climàtic mitjançant l'ús de fonts d'energia renovables i l'eficiència energètica en les instal·lacions, productes i cadena de subministrament d'Apple.

En aquests moments, la companyia produeix uns 521 megawatts gràcies a les seves plantes d'energia solar, als quals hem de sumar la potència instal·lada en un altre tipus d'equip propietat d'aquesta companyia, com centrals hidroelèctriques, plantes de biogàs o instal·lacions d'energia geotèrmica. Aquesta estratègia de producció elèctrica pròpia permet a Apple cobrir al voltant del 93% de la seva demanda energètica actual, segons el portal The Verge.