La patronal del ciment acusa els governs d'enfonsar el sector

30.06.2016 | 07:13

La patronal Ciment Català va denunciar ahir que la "inactivitat" de les administracions, a causa de l'existència d'un govern en funcions a Espanya i al manteniment dels pressupostos prorrogats a Catalunya, manté en mínims la licitació d'obra pública i, per tant, el consum de ciment.
L'entitat ha assegurat que en el període 2007-2015 la licitació anual d'obra pública a Catalunya s'ha reduït un 85 %, principalment en la Generalitat (-90 %), però també a l'Estat (-87 %) i els ajuntaments (-70 %). A més, l'actual situació de "falta d'acció de govern" ha tornat a "enfonsar" el consum, que sembla que havia iniciat una lleu recuperació el 2015. En els cinc primers mesos d'aquest any, el consum de ciment a Catalunya ha retrocedit un 0,7 % respecte al mateix període de l'any anterior, malgrat que en el mes de maig el mercat ha repuntat "un inapreciable 0,9 %".
Ciment Català ha explicat que la recuperació del sector semblava un fet fa un any, quan l'índex interanual mostrava un creixement del 8 %.
No obstant això, aquelles xifres només eren un miratge, segons va assenyalar la patronal, "producte de les obres impulsades de cara a les diferents campanyes electorals".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Decathlon Manresa celebra 15 anys

Decathlon Manresa celebra 15 anys

La botiga d´esports es va inaugurar el 26 d'octubre de 2001

Enllaços recomanats: Premis cinema