La patronal Ciment Català va denunciar ahir que la "inactivitat" de les administracions, a causa de l'existència d'un govern en funcions a Espanya i al manteniment dels pressupostos prorrogats a Catalunya, manté en mínims la licitació d'obra pública i, per tant, el consum de ciment.

L'entitat ha assegurat que en el període 2007-2015 la licitació anual d'obra pública a Catalunya s'ha reduït un 85 %, principalment en la Generalitat (-90 %), però també a l'Estat (-87 %) i els ajuntaments (-70 %). A més, l'actual situació de "falta d'acció de govern" ha tornat a "enfonsar" el consum, que sembla que havia iniciat una lleu recuperació el 2015. En els cinc primers mesos d'aquest any, el consum de ciment a Catalunya ha retrocedit un 0,7 % respecte al mateix període de l'any anterior, malgrat que en el mes de maig el mercat ha repuntat "un inapreciable 0,9 %".

Ciment Català ha explicat que la recuperació del sector semblava un fet fa un any, quan l'índex interanual mostrava un creixement del 8 %.

No obstant això, aquelles xifres només eren un miratge, segons va assenyalar la patronal, "producte de les obres impulsades de cara a les diferents campanyes electorals".