Els graduats a l´EPSEM de Manresa Daniel Rodríguez, Eric de Pablo i Daniel Varo han presentat avui al al Palau Firal de la capital del Bages els projectes desenvolupats en el marc del programa Ocupació al Bages Industrial, que que té com a objectiu dotar a les pimes del sector metal·lúrgic de personal qualificat i contribuir a la seva competitivitat.

Dos dels projectes presentats han estat becats pel programa (500 euros mensuals durant 10 mesos). Es tracta de «Modelització de la ventilació a la mina», del graduat d´Enginyeria de Recursos Energètics i Miners Éric de Pablo, que proposa simulacions de planificació del sistema de ventilació a la mina de Cabanasses per als pròxims tres anys; i «L´eliminació de contaminants gasosos i olor utilitzant un bioflitre de membranes», del graduat d´Enginyeria Química Daniel Rodríguez, sobre com eliminar de manera efectiva el toluè i el metà dels processos industrials. A més d´aquests dos projectes, durant la jornada del matí se´n va presentar un tercer adreçat a la formació d´operaris., «Monitorització d'un procés de muntatge», desenvolupat per Daniel Varo, Graduat en Enginyeria de Sistemes TIC i coordinat i liderat per la Patronal Metal·lúrgica del Bages.

A l´acte, que ha presidit la regidora d´Ocupació de l´Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, han assistit Marc Soler, sotsdirector de l´EPSEM, i Marc Clotet, vicepresident de la Patronal Metal·lúrgica del Bages, a més de representants d´empreses locals.