El BBVA cedirà 1.800 habitatges a la Generalitat de Catalunya perquè els destini a lloguer social, la meitat dels quals ja estan ocupats per persones afectades per processos de desnonaments. A partir de la cessió, aquestes persones hauran de demostrar que travessen situacions de vulnerabilitat i complir les condicions que exigeix l'administració catalana per poder seguir ocupant aquests habitatges en règim de lloguer social.

L'acte formal de cessió dels 1.800 habitatges va tenir lloc ahir al Palau de la Generalitat, amb l'assistència del President Carles Puigdemont i la directora de l'entitat bancària a Espanya, Cristina de Parias.

L'acord preveu cedir 300 habitatges cada sis mesos, i els primers es lliuraran aquest mateix estiu a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Tarragona, Lleida, Girona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell i Terrassa, entre d'altres poblacions. 300 pisos més s'entregaran abans d'acabar l'any per a lloguer, que pot oscil·lar entre el 10 % i el 18 % de la renda familiar. Les persones i famílies vulnerables a les quals es concedeixi algun d'aquests habitatges de lloguer social podran quedar-s'hi cinc anys, segons s'indica en el conveni.

Aquest és el cinquè pacte que ha aconseguit el Govern català amb el mateix nombre d'entitats bancàries per a la cessió d'habitatges per a lloguer social, a més a més de la Sareb, amb un total de 1.860 pisos. A aquests 1.860 s'hi sumaran ara els 1.800 habitatges del BBVA, que duplicaran el parc públic de lloguer social disponible de la Generalitat.