L'Heretat Oller del Mas de Manresa va rebre ahir el guardó Cellers dels Premis d'Enoturisme de Catalunya, que es van atorgar en el marc de la 2a Nit de l'Enoturisme a Catalunya, organitzada pel departament d'Empresa i Coneixement a la Catedral del Vi de Pinell de Brai. El guardó va ser anunciat el 4 de juliol passat per la Generalitat, com ja va informar Regió7.

El veredicte dels guardons destaca de l'Oller del Mas que va néixer, el 2003, "amb l'objectiu d'elaborar vins de qualitat i situar el castell del segle X on es troba ubicat en l'epicentre del panorama enològic i cultural del país". Segons afegeix la nota que va fer pública ahir el departament, Oller del Mas "segueix els paràmetres d'agricultura ecològica i conrea vinyes, oliveres, nogueres i cereal. És també un pol d'atracció turística, ja que ofereix visites enoturístiques, una zona esportiva, àpats en un restaurant slow-food/km 0, i activitats variades. Durant l'època de la verema, organitza el Sopar de Verema els vespres de dimecres a dissabte".

El celler bagenc ja va ser premiat l'any 2013 per la Guia de Vins de Catalunya com a celler de futur amb millor trajectòria de creixement.

El lliurament dels guardons el va presidir el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, acompanyat del secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, i el director general de Turisme, Octavi Bono.

Els Premis d'Enoturisme de Catalunya formen part de les accions per promocionar l'enoturisme català, que impulsa la Taula d'Enoturisme de Catalunya. L'objectiu d'aquests guardons, segons la Generalitat, és "reconèixer les millors iniciatives enoturístiques amb què compta el país, i pretenen ser un estímul per a les empreses perquè vetllin per la qualitat, sostenibilitat i especialització del seu producte, incentivar-les a la millora contínua de les seves ofertes i innovar a l'hora de plantejar noves propostes".

Per ser mereixedores del premi, les empreses guardonades "han d'haver contribuït, amb la seva exemplaritat professional i la seva cooperació, als interessos del sector enoturístic català i al posicionament, l'especialització, la innovació i la millora de la qualitat i la competitivitat nacional i internacional de l'enoturisme", assegura el departament.

A banda d'Oller del Mas, la resta de guardonats enguany han estat, en la categoria d'Allotjaments, Cava&Hotel Mastinell, de Vilafranca del Penedès; en el de Restaurants, El Cigró d'Or, també de Vilafranca del Penedès; en el d'Art i Cultura, Acadèmia Tastavins Penedès, de Vilafranca; en el d'Agències de Viatges Especialitzades, ViOrigen, de Gandesa; en el d'Entitats Públiques o Publicoprivades, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona; i en el de Pràctiques Sostenibles/Responsables d'Enoturisme, el Celler Lagravera, d'Alfarràs.