El grup industrial especialitzat en components per a l'automoció i l'aeronàutica Tecnoquark Trust, amb seu a Manresa, ha adquirit el 60% de la companyia d'enginyeria especialitzada en visió artificial Ausil, operació per la qual pagarà 150.001,20 euros.

En un comunicat, Tecnoquark ha assenyalat que la contraprestació s'efectuarà mitjançant el lliurament de 83.334 accions de la companyia, valorades en 1,8 euros cadascuna.

Ubicada a la localitat madrilenya de Camarma d'Esteruelas, Ausil és una societat d'enginyeria especialitzada en visió artificial, per la qual cosa la seva adquisició és rellevant en el portafoli de serveis que ofereix Tecnoquark a la indústria automobilística, ja que la visió artificial és necessària en la més gran part de la robòtica i té múltiples aplicacions per garantir la qualitat.

Fundada el 1987, Tecnoquark té actualment una plantilla de 45 treballadors i té una àmplia experiència internacional en els sectors de l'automòbil, la aeronàutic i el de construcció de maquinària.

Tecnoquark, que el 2015 va facturar 3,4 milions d'euros, va entrar al mercat Alternatiu Borsari (MAB) al desembre del 2015 amb l'objectiu d'obtenir finançament per a dos grans reptes: diversificar més les seves activitats, especialment cap al sector aeronàutic, i internacionalitzar-se productivament.