La UGT va denunciar ahir que el nombre de joves que treballa o busca feina ha caigut "dràsticament", ja que a Espanya hi ha 353.800 joves actius menys d'entre 16 i 35 anys respecte de fa un any, segons les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) del segon trimestre analitzades pel sindicat.

Amb motiu del Dia Mundial de la Joventut que se celebra avui, la UGT va explicar que els descensos de la població activa i de la taxa d'ocupació juvenil es deuen a l'extensió de l'"efecte desànim" en tots els trams d'edat, provocat per la "falta d'oportunitats d'ocupació i de formació", així com als "nivells elevats de temporalitat, parcialitat i desocupació".

Segons l'opinió de la UGT, aquestes xifres posen de manifest "el fracàs" del govern en matèria d'atur juvenil i l'escàs impacte del pla de Garantia Juvenil, que al maig només havia beneficiat 19 de cada 100 menors de 30 anys. Així mateix, va denunciar que els joves troben dificultats per accedir a la formació superior a causa de les retallades en educació i la posada en marxa de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), i va exigir una formació d'acord amb les necessitats del mercat.